Over Studio Velo

Mijn naam is Wouter Wilting, initiatiefnemer en eigenaar van Studio Velo in Bergen op Zoom.

21 December 2015 heb ik de deuren geopend van de winkel aan de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom. Een lange, en weldoordachte voorbereiding is hieraan voorafgegaan. Ik zal een samenvatting geven van hoe het bedrijf Studio Velo ontstaan is, wat zijn grondslag is en wat het doel is.

Eind 2012 kwam ik onverwacht thuis te zitten zonder werk. Ik had hiervoor 10 jaar ervaring opgedaan in de autobranche. Ik was daar uitgegroeid en wilde mezelf nog verder ontwikkelen op het commerciële vlak. Ik kwam toen terecht bij een bedrijf wat advertentie ruimte verkoopt aan autobedrijven voor tweedehands auto's. Helaas zakte de markt dermate in elkaar dat er voor mij geen plek meer was. Ik zat dus thuis... Wat nu? Ik heb altijd al de ambitie gehad om een bedrijf te starten, ik had alleen geen flauw idee in wat. Hoe kom ik dan terecht in de fietsenwereld hoor ik u denken.

In de perdiode dat ik in de autobranche actief was ben ik gestart met fietsen. Zo nu en dan heen en terug naar Roosendaal op de fiets en buiten het voetbalseizoen met wat vrienden. Ik begon toen met een racefietsje van een paar honderd euro. Na vijf jaar wilde ik iets anders en besloot mijn fiets te verkopen. Tot mijn verbazing verdiende ik €75 aan die fiets... Ik besloot hier mee door te gaan en de eerste fietsenhandel was een feit. Uiteindelijk wilde ik natuurlijk nog wel mijn eigen fiets samenstellen met mijn eigen specifieke wensen. Ik had al snel door dat ik dit best lang moest doen om mijn ultieme fiets te bouwen. Ik had bij het samenstellen van die fiets hele specifieke wensen maar geen enkel bedrijf kon aan mijn wensen voldoen. Ik moest het dus in eigen hand nemen.

In de periode dat ik thuis zat ben ik dus gaan nadenken om mijn activiteiten te professionaliseren. Een winkel met racefietsen en mountainbikes! Maar alleen met tweedehands fietsen ging dat niet lukken. Ik moest dus een winkel starten met nieuwe fietsen maar hoe doe je dat dan? Mijn oom is mede-eigenaar van een tweewielerzaak in Zeeuws-Vlaanderen en heb hem om advies gevraagd. Hij gaf me de tip om ervaring op te doen in de branche. Ik kon aan de slag als vertegenwoordiger bij AGU een groothandel en fietskledingmerk ineen! Een topbaan om ervaring op te doen, indrukken op te doen en bij 300 verschillende winkels de do's en de don'ts te zien.

Maar waarom dan dit? Het is eigenlijk een mengelmoes van de ervaring die ik heb opgedaan bij verschillende van mijn zakelijke klanten en mijn ervaring uit de auto wereld. Daarbij heb ik ooit een maatpak kunnen bestellen die volledig zelf samen te stellen was en naar mijn lichaamsverhoudingen werk gemaakt. Ik wilde deze ervaringen samenvoegen met fietsen! Het basisidee van Studio Velo is dan ook dat (bijna) alle configuraties mogelijk zijn. Een duur frame met een voordelige groep, of juist andersom. Geel stuurlint op een blauwe fiets en mooie hoge velgen het kan allemaal. Ik heb dan ook een configurator laten maken om de ideale fiets voor u en uw budget samen te stellen. De fiets als maatpak! 

Om de fiets als maatpak te zien dan moet je dus ook de lichaamsverhoudingen weten. Ik heb dan ook flink geïnvesteerd in een meetsysteem van Shimano/Bikefitting.com. Een zeer geavanceerd meetsysteem wat me helpt je efficiënt en goed op de fiets te zetten. Een pedaalanalyse is hiervan ook onderdeel en zorgt voor bewustwording van je pedaaltechniek!

Hartelijk en vriendelijk ontvangen worden onder het genot van een heerlijk bakje koffie uit de heerlijke zitruimte is de start van een leuk gesprek in de winkel. Ik neem de tijd om voor u de ideale fiets te adviseren/samen te stellen. Er is in de regio een hoop te koop en ik heb dan ook gekozen voor merken die in de regio niet of nauwelijks te vinden zijn. Zo kunt u terecht voor BMC, Cannondale, ARGON18 en Fondriest. Ook op het gebied van onderdelen en accessoires heb ik voldoende aanbod, van een Shimano cassette tot een Continental bandje! Op het gebied van kleding ben ik exclusief dealer van het zweedse merk POC, het italiaanse merk Fizik (schoenen) en ben ik teamkledingambassadeur van AGU.

Tot zo ver een "korte" samenvatting. U bent van harte welkom om de winkel eens te komen bewonderen, de spullen te testen, te passen en samen een fiets samen te stellen. De koffie staat klaar!!

Tot dan,

Wouter Wilting